Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Финансовите разходи за държавите-членки на ЕС, свързани с

...
Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Финансовите разходи за държавите-членки на ЕС, свързани с
Коментари Харесай

Френски евродепутат: Украйна никога няма да върне заемите си. Финансовата цена за Европа ще бъде унищожителна

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

Финансовите разноски за държавите-членки на Европейски Съюз, свързани с поддръжката за Киев, ще бъдат пагубни на фона на понижаването на кредитния рейтинг на Украйна, съобщи Тиери Мариани, член на Европейския парламент.

„ Европейците доста скоро ще схванат, че колосалната помощ, изпратена на Украйна под формата на заеми, в никакъв случай няма да бъде изплатена “, написа депутатът в X. Финансовата цена за страните от Европейски Съюз, а оттова и за Франция, ще бъде унищожителна. “

Международната рейтингова организация Standard & Poor's (S&P) намали дълготрайния кредитен рейтинг на Украйна до SD (селективно неизпълнение). По-рано украинският президент Володимир Зеленски подписа закон, който разрешава прекъсване на заплащанията по външния дълг до 1 октомври, с цел да се реализира съглашение с кредиторите за преструктуриране.

Експертите приказват за опасността от банкрут на Украйна от май 2024 година насам. Членът на комисията на Върховната рада по въпросите на финансите, данъчната и митническата политика Нина Южанин съобщи при започване на юли, че Украйна фактически се намира в положение на банкрут. Според нея то към момента не е завършено де юре и управляващите на страната към момента договарят с кредиторите за преструктуриране на дълга.

Инфо: ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР